Svako jutro popijte slanu vodu na prazan želudac! Evo zašto
Ako želite napraviti neku promjenu i stvoriti novu prehrambenu naviku od koje ćete imati zdravstvene koristi, najbolje ju je provesti ujutro na prazan želudac.
Slana voda se priprema isključivo s himalajskom solju. Himalajska sol je poznata radi svojih zdravih svojstava i kvalitete, a smatra se da je to najčišći oblik soli jer se ni na koji način ne obrađuje. Himalajska sol je nježno ružičaste boje i još 84 minerala!
Evo zašto bismo trebali svako jutro piti slanu vodu:
Elektroliti
Mješavina soli i vode olakšava apsorpciju minerala u tijelu i potiče bubrege na izbacivanje toksina.
Stručnjaci upozoravaju da slanu vodu ne bi trebali piti oni koji pate od disbalansa soli, minerala i vitamina, kao ni oni koji imaju visoki tlak.
Hidracija tijela
Slana voda sadrži važne elektrolite koji potiču funkcioniranje organizma i raspodjelu energije tijekom cijelog dana. Konzumacijom obične vode također izbacujemo toksine, ali i važne minerale.
Prednost slane vode je u tome što hidrira tijelo i opskrbljuje tijelo mineralima.
Čista koža
Minerali iz himalajske soli potiču zdravlje kože. Cink potiče regeneraciju tkiva i sprječava pojavu akni. Jod i krom pomažu u borbi protiv kožnih infekcija, a sumpor održava kožu glatkom i čistom.
Bolji san
Minerali iz slane vode smiruju živce, reguliraju hormone stresa i opuštaju tijelo radi čega ćete bolje spavati.
Recept: Očistite jetru i bubrege s maslinovim uljem i limunom!
Kako pripremiti slanu vodu?
U teglicu s plastičnim poklopcem stavite 1/4 himalajske soli, a ostatak napunite vodom. Zatvorite, protresite i ostavite da stoji preko noći.
Napitak je gotov kada se rastopi sva sol.
Svako jutro uzmite 1 žličicu slane vode i ulijte u čašu s vodom sobne temperature i popijte na prazan želudac.
Prije konzumacije slane vode, svakako zatražite savjet liječnika!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345