Tri jednostavna deserta od samo tri sastojka
Nije važno smatrate li da vam nedostaju kulinarske vještine za pripremu slastica ili samo želite pripremiti nešto jednostavno - ovi deserti pun su pogodak. Svaki od njih zahtijeva samo tri sastojka, a oduševit će vaše ukućane i goste, koji uopće neće posumnjati koliko ste malo truda uložili u pripremu.
Muffini od Nutelle, jaja i brašna
Tko ne voli mirisne i sočne muffine, posebno ako su jednostavni za pripremu i brzo gotovi? Ovu verziju bez straha možete pripremiti za iduće druženje s prijateljima jer je riječ o recepuu s kojim nema prostora za pogreške.
Sastojci:
- 400 g Nutelle
- 3 jaja (lagano umućena)
- 1 šalica brašna
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U kalup za 12 muffina stavite papirnate čašice.
2. Stavite Nutellu i jaja u zdjelu i miksajte velikom brzinom 2 minute. Smanjite brzinu i počnite postepeno dodavati brašno te nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini.
3. Smjesom ravnomjerno napunite kalupe za muffine. Pecite 20 minuta ili dok čačkalica stavljena u sredinu ne bude čista kada se izvadi.
Torta od sira bez podloge od keksa ili biskvita
Iako volimo klasičan cheesecake, osvojio nas je i ovaj recept. Torta se peče u "vodenoj kupki", što doprinosi tome da bude posebno lagan i pahuljast.
Sastojci:
- 4 velika jaja (iz hladnjaka)
- 240 g krem sira (sobne temperature)
- 240 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pošpricajte ujjem unutrašnjost okruglog kalupa za tortu od 18 cm i obložite papirom za pečenje.
2. Odvojite žumanjke i bjelanjke u dvije odvojene zdjelice. Bjelanjke stavite u hladnjak do upotrebe.
3. Miksajte krem sir velikom brzinom dok ne postane pahuljast. Smanjite brzinu miksera i postupno dodajte kondenzirano mlijeko i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Nastavite miksati s dodavanjem žumanjaka.
4. Miksajte bjelanjke na najvećoj brzini dok ne dobijete čvrsti snijeg, a zatim ga polagano umiješajte u smjesu sira i bjelanjaka. Gotovu smjesu ulijte u pripremljeni kalup.
5. Stavite kalup za tortu u veću posudu za pečenje duboku najmanje 5 cm. Ulijte dovoljno kipuće vode u veću posudu, tako da dno kalupa bude uronjeno u vodu.
6. Stavite kolač i vodenu kupku u pećnicu, na najnižu rešetku. Pecite 40 minuta, a zatim smanjite temperaturu pečenja na 160 stupnjeva i pecite još oko 10 minuta. Isključite pećnicu ali ostavite kolač u pećnici jedan sat. Nakon sat vremena kolač možete izvaditi iz pećnice.
Zdravi keksi od banane i zobenih pahuljica
Ako te raspoloženi za zdraviji desert, svidjet će vam se ovi keksi, koji su posebno zgodni za situacije kada imate (pre)zrele banane i niste sigurni hoćete li ih stići potrošiti na vrijeme.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 1 šalica zobenih pahuljica
- ¼ šalice čokolade (izrezane na sitne komadiće)
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.
2. Gnječite banane u zdjeli srednje veličine dok ne dobijete smjesu bez grudica. Dodajte zobene pahuljice i komadiće čokolade.
3. Žlicom stavljajte smjesu na limove obložene papirom, za osam keksa na svaki. Pecite 15 minuta, s time da kekse okrenete nakon 7-8 minuta.
Vezani sadržaj:
- Tri ideje za slatki doručak koje će obožavati cijela obitelj
- Pita od jabuka: jednostavan recept koji će vas oduševiti
- Sočne kockice od mrkve bez pečenja
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345