Tri jednostavna deserta od samo tri sastojka

Tri jednostavna deserta od samo tri sastojka

Tri jednostavna deserta od samo tri sastojka
  • Objavljeno: Petak, 06.01.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Nije važno smatrate li da vam nedostaju kulinarske vještine za pripremu slastica ili samo želite pripremiti nešto jednostavno - ovi deserti pun su pogodak. Svaki od njih zahtijeva samo tri sastojka, a oduševit će vaše ukućane i goste, koji uopće neće posumnjati koliko ste malo truda uložili u pripremu.

Muffini od Nutelle, jaja i brašna

Tko ne voli mirisne i sočne muffine, posebno ako su jednostavni za pripremu i brzo gotovi? Ovu verziju bez straha možete pripremiti za iduće druženje s prijateljima jer je riječ o recepuu s kojim nema prostora za pogreške.

Sastojci:

  • 400 g Nutelle
  • 3 jaja (lagano umućena)
  • 1 šalica brašna

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U kalup za 12 muffina stavite papirnate čašice.

2. Stavite Nutellu i jaja u zdjelu i miksajte velikom brzinom 2 minute. Smanjite brzinu i počnite postepeno dodavati brašno te nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini.

3. Smjesom ravnomjerno napunite kalupe za muffine. Pecite 20 minuta ili dok čačkalica stavljena u sredinu ne bude čista kada se izvadi.

Torta od sira bez podloge od keksa ili biskvita

Iako volimo klasičan cheesecake, osvojio nas je i ovaj recept. Torta se peče u "vodenoj kupki", što doprinosi tome da bude posebno lagan i pahuljast.

Sastojci:

  • 4 velika jaja (iz hladnjaka)
  • 240 g krem ​​sira (sobne temperature)
  • 240 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pošpricajte ujjem unutrašnjost okruglog kalupa za tortu od 18 cm i obložite papirom za pečenje.

2. Odvojite žumanjke i bjelanjke u dvije odvojene zdjelice. Bjelanjke stavite u hladnjak do upotrebe.

3. Miksajte krem ​​sir velikom brzinom dok ne postane pahuljast. Smanjite brzinu miksera i postupno dodajte kondenzirano mlijeko i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Nastavite miksati s dodavanjem žumanjaka.

4. Miksajte bjelanjke na najvećoj brzini dok ne dobijete čvrsti snijeg, a zatim ga polagano umiješajte u smjesu sira i bjelanjaka. Gotovu smjesu ulijte u pripremljeni kalup.

5. Stavite kalup za tortu u veću posudu za pečenje duboku najmanje 5 cm. Ulijte dovoljno kipuće vode u veću posudu, tako da dno kalupa bude uronjeno u vodu.

6. Stavite kolač i vodenu kupku u pećnicu, na najnižu rešetku. Pecite 40 minuta, a zatim smanjite temperaturu pečenja na 160 stupnjeva i pecite još oko 10 minuta. Isključite pećnicu ali ostavite kolač u pećnici jedan sat. Nakon sat vremena kolač možete izvaditi iz pećnice.

Zdravi keksi od banane i zobenih pahuljica

Ako te raspoloženi za zdraviji desert, svidjet će vam se ovi keksi, koji su posebno zgodni za situacije kada imate (pre)zrele banane i niste sigurni hoćete li ih stići potrošiti na vrijeme.

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • ¼ šalice čokolade (izrezane na sitne komadiće)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.

2. Gnječite banane u zdjeli srednje veličine dok ne dobijete smjesu bez grudica. Dodajte zobene pahuljice i komadiće čokolade.

3. Žlicom stavljajte smjesu na limove obložene papirom, za osam keksa na svaki. Pecite 15 minuta, s time da kekse okrenete nakon 7-8 minuta.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije